Enpä ole näin tehnyt aiemmin, että teen kaksi päivitystä samana päivänä. Tänään tuli idea päivällä ja se oli nyt pakko toteuttaa kun netti toimii ja on vielä aikaa. Tosin, jos olisin fiksu, mä olisin tällä kertaa jättänyt tän homman tekemättä. Kuvat usein puhuu enemmän kuin tuhat sanaa.

"Seuraa tähteä!" tuo mieleen entisen työpaikan loppiaisleirin. Se oli kovin kiva leiri, sen yhden kerran kun pääsin olemaan mukana. Länsinaapurissa vieraillessani tosiaan tuli sellainen olo, että seuraa tähteä!! Jotenkin ne siellä kaupunkimaisemassa, ja maallakin, pistivät silmään! Tähtiä oli joka ikkunassa. Niin kuin meillä on kynttelikköjä, niin oli Ruotsissa tähtiä. Ainakin Trollhättanissa. Ja ehkä se ei ole tapa. Ehkä se on vaan muotivillitys. Eikä se haittaa. Mullakin on ikkunassa tähti. Ja kuusen latvassa.

Tähdistä tulee mieleen monta asiaa: Joulun tähti, joka opasti paimenet ja tietäjät seimen luo, Tiernapoikien "Tähti se kulukeepi...", Jumalan antama lupaus Abrahamille "Niin paljon kuin taivaalla on tähtiä, niin paljon sinulle tulee jälkeläisiä..", Tähtisumua - satuja ja tarinoita tähdistä, "Tuiki, tuiki tähtönen...". Ah! Vaikka mitä! Tähdistä on moneksi. Ja "Tyttö, sinä olet tähti" :) Loppiaisena saamme kuulla, mitä tähti meille kertoo Jumalasta ja lupauksista, jotka meille on annettu!

Luulen, että vuosi 2011 tulee olemaan uuden oppimisen aikaa. Niin kuin aina, alkuvuosi näyttää siltä, että vuosi on haasteita täynnä. Ja kuulostaa hieman kliseeltä se, että on jälleen mahdollisuus oppia uutta. Vaikka se onkin klisee, niin se on nyt niin totta! On aika astua epämukavuusalueelle ja ottaa vastaan ne uuden oppimisen mahdollisuudet ja kasvamisen mahdollisuudet, joita meillä on! Itse toivon, että vuonna 2011 oppisin nauttimaan vielä paremmin elämän pienistä iloista ja voisin elää niin, että pienistä, epäolennaisista asioista ei tulisi isoja mörköjä. Siinä vaiheessa kun kiukku on tulossa, niin oppisin laskemaan kymmeneen tai hengittämään syvään tai vaikka juomaan kupin teetä, niin ei tarttis kiukkuilla niin paljon. Koska kiukkuilu ei loppuen lopuksi oo kivaa. Nauraminen ja nauttiminen on!

Nyt sen päätin. Tänä vuonna aion nauraa paljon! Ja oon luvannu itelleni että käyn hammaslääkärissä. Nyt oikein sydän meinaa pakahtua kaikesta mitä elämässä on! Kiitos Taivaan Isälle!

IlOiStA, oNnElLiStA, rIeMuKaStA UuTtA vUoTtA 2011!