Kaikki alkoi siitä... kun päivitin facebook-statusta. Tässä siis ihmettelyn aiheitani viime ajoilta:

1. Raadiossa kerrottiin tänä aamuna että amerikkalaistutkimuksessa kävi ilmi, että fb:ssä on PALJON lapsia, jotka ovat huijanneet ikänsä. Olisivat kysyneet sitä multa, niin olisin voinut kertoa saman tuloksen jo ainakin vuosi, ellei enemmänkin, sitten. Ja olisin voinut ottaa ne rahat siitä tutkimuksen tekemisestä. 

2. Tänään pyöräilin autuaana työmatkoja, kunnes tajusin pyörätien varrella olevan urosfasaanin. Se oli jo riittävän pelottavaa. Mutta sekunnin päästä huomasin, että toisella puolella tietä on naarasfasaani. ONNEKSI niitä lapsia ei ollut missään. Voi olla että olisin ollu huonommassa kunnossa kuin nyt.

3. (Piti tarkistaa naamakirjasta) Jos mittari näyttää, että auringossa on 20 astetta lämmintä, niin voi olla pukeutumatta tuulipukuun. Kyllä. Paitsi joskus käy niin että auringossa on lämpeempää kuin varjossa. Tässä olisi markkinarako: Mittari joka puhuu ja kertoo, tarviiko ulkona takkia vai ei? ja pipoa ja hanskoja? tai tuulipukua?

4. Tähän se sitten meni. Blogin päivittämiseen.

5. Pari päivää oon miettinyt kohtuutta. Aina sanotaan, että kohtuus kaikessa. Se on musta ihan hyvä periaate. Mutta uskossa se on haastava... Eikös siellä puhuta penseydestä ja että on oltava jonkun puolella? Lähdettä en jaksa nyt hakea ja nuo ovat eri kohdista. Mutta mä olen Kristuksen puolesta! Kohtuus on kyllä hyvä silti. Jos on omassa elämässään kohtuullisesti kaikkea, niin silloin pitäisi kaiken olla tasapainossa. Mielen ja kielen. (Jos kohtuutta olisi myös töissä, silloin ei yksi tekisi liikaa ja yksi liian vähän.)

6. Miten opetella olemaan yhtä aikaa kiltti ja jämpti? Hevosten kanssa se on niin tärkeää, että sen osaaminen olisi suotavaa.

7. Miksi minä istun sisällä kun on vähän vapaampaa aikaa taas. Parannan tapani :) Ja lähden kohta siivoamaan käytävää.

8. Mihin katoaa ihmettelyn aiheet, kun pääsee koneen viereen. Päivällä töissä mulla oli paljon ihmeteltävää.

9. Puihin tulee lehdet ajallaan. Kun aika on kypsä, on se pieni silmu valmis puhkeamaan kukkaan. Ja kun se on puhjennut, tulee kasvupyrähdys. Voisinko opetella luottamaan itse, että sitten kun muutos tapahtuu, se voi tapahtua nopeasti. Vaikka siihen muutoksen valmisteluun menisikin oma aikansa.

10. Haa!! Tulihan se mieleen! Tänä keväänä mua on ihan hirveesti ihmetyttänyt se, että eikö Suomessa todellakaan ole talvella roskiksia!! Ja luuleeko ihmiset, että ne roskat sulavat lumen mukana. Mä en voi sille mitään, että mä tästä paasaan! Jokainen kantakoon omat roskansa roskikseen! Ja jollei tiedä mihin pönttöön se laitetaan, niin laitetaan sekajätteeseen. Joka tapauksessa on kannettava omat jämät jonnekin muualle kuin luontoon. Ei tää toimi näin! Ja jos luulee, että ne sinne luontoon sulaa, niin voi mennä uudelleen jollekin luonnontietotunnille ala-asteelle. Siellä se varmasti jo kerrotaan, että näin ei ole! Ja ei, se ei myöskään ole selitys, että "kyllähän joku ne täältä korjaa..." Ei ole hyvä selitys. Piste. Roskaamiselle ei löydy selitystä. Ja mun paasaamiselle ei loppua, koska kukaan ei täällä blogissa sano, että lopeta jo.

Mut siinä oli ihmettelyä. En ollutkaan lomalla blogista. Vaikka en oikeesti niin sanonutkaan viimeksi. Sanoin, että saattaa olla kiirutta, niin en ehdi niin tiiviiseen päivittämään. Eli koskaan ei voi tietää koska tulee päivitys.

Näihin kuviin ja tunnelmiin, Siunauksia päivääsi!

P.S. Kannustetaan kaikki yhdessä Suomea jääkiekossa ja Euroviisuissa! Paratiisin Oskari on suloinen ;) Ja jääkiekko jääkiekkoa :D