Päiväunia, lööbailua, ei-minkään-tekemistä, valmistautumista uuteen vuoteen... Siitä on nämä välipäivät tehty. Matkustin jo toista kertaa välipäiviksi ja vuodenvaihteeksi Ruotsin puolella. Nyt istun sohvalla ja katselen ulkona mylläävää sadetta. Toivottavasti se ei ihan täysin vesitä mun ulkoilu- ja kätköilyhaaveita.

Aattelin, että tuo otsikko olis voinu ihan hyvin olla välipäiävt osa 1, koska toivon, että saan kaikki ne syksyn aikana mieleen tulleet kirjoitusaiheet näinä aikoina kirjotettua. Nyt kun mulla on tauko kutomisestakin. Ei siksi, että käsissä olis mitään vikaa, vaan ennen joulua ja joulunpyhinä keskeneräiset tuli valmiiksi, ja nyt on pieni luova tauko. Ainakin ensi vuoden joululahjat aloitan viiimeistään helmikuussa. Mutta ne lahjat vaatii hieman ajatustyöskentelyä ensin.

Joulunpyhät menivät kovin mukavasti. Perinteisin menoin. Aatonaatto mummulassa Pappan synttäreillä, jouaatto kotona perheen kesken, joulupäivä tädin luona syöpöttelemässä. Hyviä uutisiakin kuului pyhien aikana. Ja oli kiva nähdä kaikki sukulaiset koolla mummulassa ja jännittämässä Tartu mikkiin - ohjelmaa, kun yksi tädeistä oli ollut siellä yleisössä. Tapaninpäivänä reissasin sitten kohti Ruotsia.

Myrsky koetteli Tapaninpäivänä Porin seurtua, ja muitakin seutuja pahan kerran. Onneksi matka Ruotsiin oli melko lailla tyyni ja rauhallinen. Ruotsin puolella matka oli jopa aurinkoinen. Tänään sataa kylläkin jo vettä ja mä istun sohvalla peiton alla :) 

En tiedä pitäisikö moisia luvata, mutta välipäiviini voisi kuulua teksti päivässä. Luvassa pohdintaa ikäkriiseistä, ruotsalaisten ja suomalaisten eroista, vuoden vaihtumiseen liittyvistä epäonnistumisen ja onnistumisten tunteista ja sen sellaista.

Nyt lopetan, koska täällä on kovin hiljaista. Laitan telkkarin päälle, jotta tulee jotain ääniä. Ja yritän keksiä illaksi tekemistä. Mies ehkä tulee kohta töistä :)