Loman toinen aamu. Ja hei! Pikkuveljen synttäriaamu! Saiskohan tänään kakkua? Täytyy ottaa selevää :) 

Eilinen sujui hyvin, koska ei ollut tarkoituskaan tehdä mitään erityistä. Tarkoitus oli tehdä sitä mitä huvittaa ja olin sisällä koko päivän. Kaupassa kyllä käytiin ja postin hain, eli piipahdin ulkona. Toisena aamuna elämä ei olekaan ihan niin helppoa. Mielessä on jo monta asiaa mitä haluaisi tehdä ja toisaalta lööbailu kutsuu. Tänään olisi mukavaa piipahtaa myös kaupungilla, mutta ehtiihän sinne, rahojaan päämäärättömästi tuhlaamaan. Ja oikeastaan, kaupungin houkutuksia vastaan voisin taistella loman aikana ihan tietoisesti.

Olipas eilen ainakin yksi melko lailla hauska hetki. Istuin kotisohvalla, ikkunat auki, televisio päällä. Yhtäkkiä kuulen puhallinmusiikkia ja biisi oli Paljon onnea vaan. Katselin ympärilleni ja tajusin musiikin tulevan ulkoa. Tien toisella puolella naapurissa vietettiin rouvan syntymäpäiviä! Päättelin rouvan syntymäpäiviksi, koska pihalla oli nainen, jolla oli ruusuja sylissään. Jotain muutakin puhallinkokoonpano ( ehkä 3-4 soittajaa, en nähnyt/tunnistanut soittimia kuin kuulon perusteella) soitteli, mutta juuri nyt en muista mikä oli toinen biisi :) Toinen ääni ulkoa eilen oli katulakaisinkoneen ääni. Päättivät lakaista kadun sitten eilen. Oikein kunnolla. No, hyvä, että joku tekee silloin työtä kun mä en tee.

Voisin tässä loppupuolella ihmetellä muutamaa asiaa. Nämä nykyajan trendit on musta kummallisia :) Esimerkkeinä annettakoon Kierrätys, Kotoilu, Skräppäys, Paljasjalkailu. Olisikohan jotain muita? Varmasti olisi, mutta en nyt niitä keksi tähän hätään.

Mietipä:
Kierrätys - mikä ihmeen trendi se nyt muka on ja jotenkin tavoiteltavaa ja saavutettavaa. Ennen vanhaan vietiin ruokajätteet tunkiolle, vaatteet kulkivat käyttäjiltä toisille, jos vaate oli rikki, siitä tehtiin jokin toinen hyötytarvike. Tavaroita korjattiin tai niille annettiin toisenlainen tehtävä. Missä meni vikaan? Ei se oo mikään uusi juttu, meidän pitäisi vaan palata tässä asiassa sellaiseen normaaliin käytäntöön, eikä altistua tälle kulutushysterialle.

Kotoilu - Homing. Mitä vitsiä? Sisustamista tai vain kotona oloa ja siellä hääräilyä. Työkaverin kanssa tätä asiaa mietimme ja päädyimme siihen, että ei kehdata enää sanoa, että olin vaan kotona ja makasin sohvalla. Nyt voi sanoa, että harrastan Kotoilua, kuulostaahan se paljon hienommalta.

Skräppäys - papereita, sakset, liimaa, teippiä, hileitä, silmiä, leimasimia, kuvioleikkureita. Askartelua! Aivan samaa kuin askartelu. Sitä mitä on tehty pikkutyttönäkin. Missä vaiheessa ihminen ei voi sanoa, että harrastaa askartelua, vaan pitää harrastaa skräppäystä. Askartelu on kyllä kokenut inflaation. Sana pitää korvata aina jollain skräppyksellä, luovalla toiminnalla, kädentaidoilla yms...

Paljasjalkailu - Uusi trendi joka kesä!! Miten kaukana olemme tavallisesta elämästä. Eihän kaupungissa uskalla enää kulkea paljasjaloin, mutta kyllä mä kuljen Lattomerellä paljonkin paljain jaloin. Ja sitä parempi, mitä vähemmän tarvii käyttää sukkia ja kenkiä kesällä. Eikä sekään oo mikään uusi juttu. Kautta aikojen lapset kulkee paljain jaloin. Miten aikuiset sen unohtaa! Nyt naistenlehdissä meuhkataan kuinka paljasjalkailu virkistää jalkapohjan verenkiertoa ja vahvistaa jalkapohjan lihaksia! Hei, nyt kaikki kulkemaan paljain jaloin! Se sopivasti myös hidastaa tahtia ja on mahdollisuus kuulla lintujen laulua ja itseään :)

 
PS. TV-vinkki kesälle: Tiistaisin klo 18.30 Yle Fem Ponipulmia! Kesän kohokohta!